Saç ekimi; kellik problemine, saç kıran rahatsızlığı gibi bir rahatsızlığa ya da bölgesel kelleşme problemi yaşayan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kalıcı bir tedavi yöntemi olup, saçların eski doğal görünümünde olmasına yardımcı olur. Bu işlem, her bireye farklı teknikler kullanılarak yapılır. Bunun sebebi; saç teli sayısı, deri yapısı, doldurulacak boşluk gibi etkenlerin önemli olmasıdır. Tüm bunlar belirlendikten sonra saç ekimi tekniği de belirlenir.
Genellikle hastaların anlık olarak aktif olmayan saç köklerine, aktif olanlar eklenerek yapılır. Bu hafif bir işlem çağrışımı yapsa da aslında cerrahi bir prosedür içeriğine sahiptir ve kesinlikle uzman bir hekim ya da dermatolog tarafından uygulandığına emin olunmalıdır.
Açılımı Direct Hair Implant olan ve saç ekimi işleminin direkt olarak yapılması anlamına gelen DHİ, kısa sürede çok fazla saç ekimi yapılmasına olanak sağlayan güvenli bir prosedürdür. İşlem öncesinde hastaların saç yapısına göre bir tasarım hazırlanır. Sonra hastaların genellikle ense bölgesinden toplanan kökler, hastada işlem yapılacak bölgeye anestezinin ardından direkt olarak yapılır. Bu işlem herhangi bir cerrahi operasyon ya da kesi gerektirmez. İşlem sürecinde hem kökler toplanıp hem de hemen arkasından uygulamaya geçildiği için diğer saç ekimi yöntemlerinden farklılaşır. Aynı zamanda bu işlemde sadece saç değil; kaş, bıyık ve sakal ekimleri de yapılabilir.
Diğer saç ekimi türlerinden sonra en çok tercih edilen diğer bir yöntem olan FUE saç ekimi, ülkemizde özellikle 2000’li yıllardan sonra yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu işlemin diğer yöntemlerden farkı cerrahi bir prosedürü içermesidir. Sağlıklı saç kökleri tıpkı DHİ gibi toplanarak kafadaki boşluklara yerleştirilir. Ancak, bu mikro uçlu bıçaklarla kafa derisine kanallar açıldıktan sonra uygulanır. Bu yöntem adını da bu bıçakların başlıklarından almaktadır. Eğer işlemde safir başlıklı bıçaklar kullanılacaksa, Safir FUE saç ekimi; eğer slit başlıklı bıçaklar kullanılacaksa sadece FUE saç ekimi olarak adlandırılır. FUE teknikleri ile de kaş, sakal ve bıyık doldurma işlemleri yapılabilir ancak, bunlar için genellikle DHİ yöntemi tercih edilir.