logo
+90 212 241 44 44

Rinoplasti

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Rinoplasti yani burun estetiği ameliyatı 17-18 yaşından itibaren yapılabilen, burnun hem şekilsel hem de fonksiyonel yani nefes alma problemlerini de ortadan kaldıran bir ameliyattır.

Burun yüzün tam merkezinde yerleştiği için estetik açıdan büyük önem taşır. Örneğin; kemerli bir burna sahip kişinin gözleri daha geri plandadır, ameliyat olduktan sonra ise gözler açığa çıkar ve kişinin burun ameliyatı olmuş olması yüzünde estetik açıdan genel ve güzel bir değişime neden olur.

Rinoplasti Ameliyatı

Hastalarımızın bir çoğunda, ameliyat sırasında önce burnun iç kısmında nefes alma problemi oluşturan  kıkırdak, kemik ve yumuşak doku fazlalıklarını gideriyor, ardından da burnun estetik açıdan şekillendirmesine geçiyoruz.

Ameliyatın estetik aşamasında yaptığımız müdahalelere bakacak olursak; ameliyattan  önce hastamız ile beraber planladığımız kadar burun sırtındaki kemeri alıyor,  burun çatısı, kemer alındıktan sonra açılır ve geniş kalırsa, kemikleri orta hatta yaklaştırarak daha ince bir burun sırtı elde ediyoruz. Burnun ucundaki kıkırdaklara  şekillendirici müdahalelerde bulunarak hem daha zarif bir burun ucu elde ediyor hem de burun ucunun dudak ile yaptığı açıyı değiştirerek burun ucu kalkıklığını arzu edildiği ölçüde değiştirebiliyoruz. Burun üstündeki kemer sadece törpü ile giderilebilecek kadar az ise, kemiklere herhangi bir daraltma işlemi olmadan yapılan ameliyatlar(non-osteotomy rhinoplasty) çok daha hızlı bir iyileşme süreci sunmaktadır.

Daha fazla bilgi almak isterseniz bize e-mail, telefon veya whatsapp ile ulaşabilirsiniz.

    Anestezi Şekli

    Sterilizasyon kurallarının en üst seviyede uygulandığı bir hastane ameliyathanesinde, genel anestezi altında yapılması gereken bir ameliyat.

    Modern ve yeni anestezi uygulamalarında; kısa etkili, yan etki oranları düşük anestezi ilaçlarının kullanılıyor olması genel anestezi ile ilgili yersiz korkuları ortadan kaldırıyor. Ayrıca yeni jenerasyon ilaçlar sayesinde hemen ameliyat sonrasını dahi oldukça konforlu geçirebiliyorsunuz.

    Ameliyat Süresi

    Ameliyat süresi 2-3 saat arasında değişiyor.

    Hastanede Yatış Süresi

    Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirildiğinden dolayı ameliyattan sonra en az 6 saat hastanede kalınması gerekiyor, dileyen hastalarımızı gece yatış olmadan aynı gün taburcu edebiliyoruz. Ameliyattan hemen sonra, baş kısmının yüksekte olacak şekilde yatılması ve göz etrafına buz tatbik edilmesi şişlik ve morluk oluşumunun daha az oluşması açısından oldukça önemlidir.

    Ameliyat Sonrası Ağrı

    Ameliyat sırasında kanamayı azaltmak ve ameliyat sonrasının daha konforlu geçmesi için kullandığımız lokal anestezik sıvı enjeksiyonu, hemen ameliyat sonrası ağrı hissetmenizi engelliyor. İlerleyen saatlerde ise çok fazla rahatsızlık vermeyen sızı şeklinde bir ağrı hissedilebiliyor. Böyle bir durumla karşılaşıldığında, ağrı kesiciler yeterli gelecektir. Ameliyatın ertesi günü ve sonrasında ise hastalarımız genellikle bir ağrı şikayetinde bulunmamaktadır.

    Daha fazla bilgi almak isterseniz bize e-mail, telefon veya whatsapp ile ulaşabilirsiniz.

      Ameliyat Sonrası İstenmeyen Durumlar

      Burun ameliyatı sonrası erken dönemde burnun iç kısmı ile ilgili yapılan işlemlerden dolayı sızıntı şeklinde bir kanama olabilir ki bu geçici bir durumdur. Çok nadiren müdahale gerektirecek bir kanama olabilir.

      Göz etrafında şişlik ve morluk hastadan hastaya değişmekle beraber son yıllarda kullandığımız teknikler ve farklı enstrümanlar sayesinde, bu ihtimal büyük oranda azalmıştır. Burun ameliyatında kemik-kıkırdak-deri gibi birden fazla doku üzerinde çalıştığımızdan ameliyat sonrası dönemde bu dokulardaki şekilsel değişim estetik sonuç üzerinde olumsuz sonuç doğurabilir ki bu da ikinci bir revizyon ameliyatını gerekli kılabilir.

      Şişme, Morarma

      Ameliyat sonrası özellikle göz çevresinde morluk ve şişlik görülmesi oldukça normaldir. Bu, kişiden kişiye değişmekle beraber son yıllarda şişlik ve morluğun daha az oluştuğunu görüyoruz. Gene kişiden kişiye değişmekle birlikte göz etrafındaki şişlik ve morluklar ortalama 7 gün sonra sosyal ortama girmenizi engellemeyecek kadar azalmaktadır. Gerektiğinde makyaj ürünleri kullanarak göz çevrenizdeki morlukları kapatmanızda bir sakınca bulunmamaktadır.

      Pansuman

      Rinoplasti ameliyatı sonrası ilk 1 hafta burnun alt kısmında yaptığımız küçük kesi için antibiyotikli pomat ile bakım yapmanızı gerekiyor. Bunun yanı sıra burnun iç bölgesi için de nemlendirici sprey veya jel kullanılmasını öneriyoruz. Burnun şeklini muhafaza etmesi için koyduğumuz ateli 1. haftada çıkarıyoruz. Ardından ise şişliğin inmesi ve burun şeklinin daha çabuk yerine oturması için burun sıtını küçük flasterler ile bantlıyoruz. Bu bantları gerektiğinde 4-5 gün sonra bir kez daha değiştiriyoruz. Burnun iç kısmında kullandığımız dikişler kendiliğinden düşüyor. Burnun alt kısmındaki ameliyat kesisi için kullandığımız dikişleri de 1. haftada alabiliyoruz.

      Rinoplasti ameliyatı hakkında merak ettikleriniz için bizi arayabilirsiniz!

      Ne Zaman Normal Hayata Dönülebilir?

      Bu süre kişiden kişiye değişmekle beraber atel çıktında sonra yani 7. Günden itibaren işe rahatlıkla dönebilirsiniz.

      Kemiğe müdahale ettiğimiz durumlarda 3.aydan sonra gözlük takılmasını öneriyoruz.

      Spor

      2 hafta sonra uzun yürüyüşlere, 2. aydan sonra aktif sportif faliyetlere başlanmasını öneriyoruz.

      Son Şekil

      Genellikle ilk 2-3. haftadan sonra göz çevresi ve yüzdeki ödemler kayboluyor . Burundaki ödemin kaybolması ise ayları buluyor. Ancak hastalarımızın büyük çoğunluğu 2-3. haftadan sonra rahatlıkla iş ve sosyal hayata girebilecekleri kadar burun şeklinden memnun olduklarını dile getiriyorlar. Bununla birlikte iyileşme sürecinin 1 yıl boyunca devam ettiğini de unutmamak gerekir.

      Daha fazla bilgi almak isterseniz bize e-mail, telefon veya whatsapp ile ulaşabilirsiniz.

        Whatsapp Hattı
        DRKUL
        Aesthetic Plastic Surgery